sábado, 11 de junio de 2011

RECORDANDO LA FERIA " EL TUPÍ"

Anillo de la ceramista Nuria SoleyUn instante de la PERFORMANCE " El fang com a segona pell"
Instrumentos Musicales y teteras, Samuel Bayarri y Barbora Lekha

Demostración de torno a cargo de Barbora Lehka
Ignacio Guillen Calado ,Salvatierra de los Barros
Tilman Vogeigsang ,Xiva de Morella

Nuria Soley , Barcelona
Taller ,la magia del humo


Maria Gelabert, realizando la actividad "La magia del humo"
y sus calabazas..........

Sant Julià tanca la 3a Fira de Ceràmica El Tupí amb èxit de visitants
dilluns 30 de maig de 2011 17:48h
Sant Julià de Vilatorta, Ramon Fort, de Llers (Cerdanya) va guanyar el primer premi del concurs Memorial Joan Capdevila que es va fer aquest diumenge dins la 3a Fira de Ceràmica El Tupí de Sant Julià de Vilatorta.
Fort va gunyar amb l’escultura ‘Deconstruccions’ en ceràmica artística. El segon premi va anar a parar a Maria Gelabert de Sant Fruitós de Bages per ‘Carbasses’. En terrissa el guanyador va ser el morellà Tilman Vogeigsang per la peça ‘Guerra’. A més hi va haver tres mencions d’honor entre les 22 obres que van passar a concurs de les més de 50 presentades.
La fira es va dur a terme durant tot el cap de setmana amb molt bona afluència de púbilc. Segons Jaume Miravet, regidor en funcions de Cultura, entrevistat ahir al Passa Volant, s’aposta per creixer en mica en mica per mantenir la fira.
Aquest tercer any de la fira El Tupí hi han partcipat més d’una quarantena de parades en aquest tipus d’esdeveniment únic que se celebra a les comarques de la Catalunya central. L’objectiu és reconèixer els artesans que, encara avui en dia, es dediquen a l’ofici de ceramista o terrisser. Per Miravet tot i el bon funcionament de la fira aquesta està encara no està consolidada.
Enguany també hi van participar mitja dotzena de comerciants del poble malgrat que la fira es vol mantenir sense barrejar-hi altres tipus de productes.
En referència al concurs Memorial Joan Capdevila recordar que està dedicat a l‘últim terrissaire de Sant Julià de Vilatorta traspassat ara fa tres anys.

Enllaços vídeos:

No hay comentarios: