jueves, 21 de octubre de 2010

ARCADIO BLASCO, PARAULES I FANGS







La UGT-PV ha presentat en la casa del poble de València el llibreParaules i Fangs”, un homenatge al pintor i escultor alacantí Arcadi Blasco i a la seua trajectòria. El llibre recull una vintena d’obres de l’alacantí, que a més és membre del Consell de Cultura de la UGT-PV, i altres tants poemes escrits per a l’ocasió per Josep Lluis Doménech, responsable de l’exemplar, que dóna la seua visió de l’obra del pintor nascut a Mutxamel.
L’acte ha estat presentat per la secretària de Política Social i Lingüística de la UGT-PV, Pepa Llorca, i han intervingut l’autor del llibre, Josep Lluís Doménech, i el mateix Arcadi Blasco. Pepa Llorca ha resaltat la categoria artística i humana d’Arcadi Blasco i ho ha definit com una bona persona, íntegra, lluitadora i un exemple per a les futures generacions.
En la seua intervenció, Josep Lluis Doménech ha destacat que el llibre és un símbol de l’agraïment i homenatge a l’obra d’Arcadi Blasco, que si és reconegut per la seua faceta artística, més ho hauria de ser per la seua faceta personal i el seu compromís social. Doménech ha llegit alguns dels versos que han sigut acompanyats per imatges de les obres de l’artista alacantí.
Arcadi Blasco, per la seua banda, ha afirmat que l’única cosa que ha fet al llarg de la seua vida és transmetre el seu pensament, la seua opinió i la crítica cap a les coses que no li agradaven, a través de l’art. Les seues obres –ha puntualitzat- han d’entendre’s com a crits davant de les injustícies, la pobresa, la hipocresia i la falsedat, i per tant el seu art ha de ser vist no per a delectar-se sinó per a inquietar i commoure.
Arcadi Blasco, nascut a Mutxamel en 1928, és un dels artistes mes importants que ha donat aquesta terra. Pintor, músic, escultor i sobretot ceramista, forma part d'una generació inconformista, compromesa, lluitadora i reivindicativa, que allà pels cinquanta va decidir dedicar les seues mans a la ceràmica obrint així un nou camí a l'art .






"el Arcadi Blasco al que homenajeáis ya no existe, murió el 23 de septiembre de 2009, exactamente, y este homenaje se lo hacéis al otro y yo os lo agradezco en su nombre". El artista, que habló con humor sobre su nueva vida -"no sé si debería cambiarme el nombre", bromeaba-, explicó que "después de varios avatares he ido recuperando aquello perdido y ahora me encuentro de albacea, de heredero del otro Arcadi"."Agradezco mucho que se considere que he hecho algo y que le quieran a uno siempre es bueno, aunque uno conoce todos sus defectos y siempre se exagera un poco", apuntó antes del acto el escultor y ceramista, que felicitó a UGT "por preocuparse de la cultura" y manifestar su asombro por que no haya una "reacción social" tras los últimos datos que sitúan a los escolares de la Comunidad a la cola en conocimientos, ya que "si hay algo importante en la vida es la cultura".

http://www.diarioinformacion.com/cultura/2010/06/18/arcadi-blasco-homenajeais-existe/1019951.html

Disfrutamos de un ARCADI ocurrente y emotivo, rodeado de amig@s Josep Lluis Doménech , recito seis de sus poemas, que fueron aplaudidos y consigieron que a más de un@ nos saltaran las lagrimas.

Agradecer desde Alafia a UGT el que regalasen el libro a los asistentes ,con el privilegio de que los artistas dedicaran el libro a un numeroso publico.

2 comentarios:

Acácia Azevedo Studio Pottery dijo...

Bela e merecida homenagem!!

El meu llogaret dijo...

Rafa i Samuel, gràcies per les fotografies, no vaig poder assistir, però, gràcies al vostre bloc, Arcadi te la difusió que es mereix.
Cristina